Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow

Stan konta:
Strona Główna Forum IRC Telefony Dyskusje Gry Rejestracja Avalon Store Panel Gracza Armory Jak zacząć
Wróć   Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow > World of Warcraft > Forum Klasowe > Warlock

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
21-04-09, 08:35

Na początek sprawdź to:

stare 10-04-2007, 17:28   #1 (permalink)
Junior Member

Melfix
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Melfix
Domyślnie Jaka rasa dla locka?

Siemka.
Mam takie pytanie: kto jest lepszy na warlocka do pvp, blood elf czy undead? Pytanie te kieruje do bardziej doświadczonych graczy, którzy grają pvp. Jeśli mógłbym to chciałbym abyście wytłumaczyli dlaczego np. undead, bo co ma takiego, że jest lepszy od blood elfa. Chciałbym też zapytać czy taki build byłby dobry:
Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie

Lepiej atakować z kijów czy z miecza i mieć spellstona/firestona. Dobrze by było gdyby ktoś mógł mi jeszcze napisać jakie talenty działają, a jakie nie. Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję
Melfix jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 10-04-2007, 17:35   #2 (permalink)
Junior Member

Damson16
Domyślnie Odp: Jaka rasa dla locka?

Undead ma troche wiecej hp i 10 shadow resow...
BE maja 5 all resow, wykradanie iles tam many, i przerwanie puszczania spelow przez 2...
Ja tam gram be bo nigdy nim nie gralem i ma 5 all resow... to sie przydaje na all klasy czarujace
Ja uzywam Spelstona, bo zwieksza % na crit + dmg z crita, bo nie mam dobrego wanda...
W buildzie dalbym 3 w nether protect. < to sie przydaje vs lockom , fire magom

Lock nie jest przystosowany do walki w zwarciu wiec bierz to co ma wiecej spel dmg...
Damson16 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 10-09-2007, 19:29   #3 (permalink)
Junior Member

Melfix
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Melfix

Mhm. A wie może ktoś jakie talenty/czary u warlocka nie działają? Chciałbym już się mniej-więcej orientować w co opłaca się dawać talenty a w co nie i jakie umiejętności wykupywać. Na niektórych serwerach zazwyczaj są strony gdzie jest napisane jakie talenty nie działają. Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.
Melfix jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 10-10-2007, 18:05   #4 (permalink)
Junior Member

Dropsik

Moim skromnym zdaniem jest tak:
Undead wygląda bardzo klimatycznie dotego ma* więcej hp i wogóle Ale tutaj według mnie ludzie robią błąd.
Otóż:
Be ma wiecej Many co jest bardziej pomocne w pvp i pve Do tego ma Racial czary przydatne w walce z innymi lockami...priestami, paladynami i magami <najbardziej>
Dropsik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 10-10-2007, 18:09   #5 (permalink)
Junior Member

Solaufein_MI
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Solaufein_MI

z kolei UD jest niewrażliwy na Fear czyli ma sporo przewagę nad lockami, pristami itd gdybym miał grać lockiem grał bym UD
Solaufein_MI jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 10-10-2007, 18:16   #6 (permalink)
Junior Member

calik

ja bym na twoim miejscu zrezygnowal z hordy

WYBIERZ GNOMA :P
calik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 10-10-2007, 18:22   #7 (permalink)
Junior Member

Frost

undeadzi sa wrazliwi na fear maja tylko skilla wild of forsaken ze immune na fear albo przerywa fear jak jest w trakcie. wsumie undead jak i blood elf beda dobrym wyborem z lekkim wskazaniem na blood elfa ze wzgledu na skill z mana i obszarowym silencem. a co do specjalizacji to wedlug mnie sl/sl jest najlepsza ew aflication doslownie lock w tych spec miazdzy wszystko. btw masz zamiar grac na priv czy glob? bo to zmienia postac rzeczy
Frost jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 12-02-2007, 21:22   #8 (permalink)
Junior Member

Hallway Monitor

Ja bym jednak stawiał na orka.
15 % resistu na stun bardzo przydatne przeciwko rogalowi/feral druidowi/paladynowi i nieco przeciw na warka lub shadow preja.
5% wiekszy DMG minionów-przydatne do expienia, a i w pvp taki imp duzo zyskuje.
Blood fury - świetna sprawa duży boost DMG, szybsze zabicie wroga. Do niedawna redukcja healu nie tyczyła sie drainów locka, jednak ostatnio blizz to znerfił.
Axe spec. jedyny orkowy racial, który sie marnuje
Główna zaleta UD-WotF jest mało przydatna dla locka, jeśli masz refleks to twoi wrogowie beda w fearze a nie ty.
Racial belfa jest juz nieco lepszy jednak bezuzyteczny przeciwko klasom melee, a te moim zdaniem są wiekszym zagrożeniem dla locka niż casterzy
Hallway Monitor jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-18-2008, 11:09   #9 (permalink)
Junior Member

Klimas86
Domyślnie Re: Jaka rasa dla locka?

Cytat:
Mam takie pytanie: kto jest lepszy na warlocka do pvp, blood elf czy undead?
Mysle ze przy wyborze rasy nie powinienes sie kierowac kto jakie ma racial skills...owszem niektore skille daja malutka przewage i ulatwienie w niektorych sytuacjach w grze lecz wiedz ze wyglad i to czy ta postac ci sie podoba maja duzy wplyw na grywalnosc. Jezeli planujesz wbic do 70-tki to miej na uwadze to ze spedzisz duzo czasu patrzac na swojego chara, wiec proponuje wybrac ta rase ktora ci sie bardziej podoba ze wzgledu na wyglad, sposob w jaki sie porusza oraz animacje castowania. Osobiscie znam kilka osob ktore wybraly rase ze wzgledu na skille i teraz zaluja lub przy lvl 50 zaczeli levelowac innego chara bo tamten im "zbrzydl" i sie znudzil...powodzenia i milej zabawy zycze
Klimas86 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-09-2008, 21:19   #10 (permalink)
Junior Member

Rein
Domyślnie Re: Jaka rasa dla locka?

Wybierajac najlepsza rase nalezy sobie odpowiedziec na pytanie co najbardziej danej klasie sie przyda. Warlock generalnie tankuje arene i to jego w pierwszej kolejnosci staraja sie zniszczyc (szczegolnie klasy melee), dlatego wszystko co moze zwiekszyc zywotnosc warlocka jest na plus. Ork - najwieksza stamina i stun resist, sadze ze dla clothera wlasnie to najbardziej sie przyda. Panuje oficjalnie schemat locka UD, ze niby do pvp najlepszy. Ork jest uwazany za lepszego warka od UD wiec dlaczego nie mialby byc lepszym warlockiem? Sam jestem w trakcie expienia warlocka orka i nie zaluje wyboru rasy nawet w 1%
Rein jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania