Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow

Stan konta:
Strona Główna Forum IRC Telefony Dyskusje Gry Rejestracja Avalon Store Panel Gracza Armory Jak zacząć
Wróć   Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow > World of Warcraft > Forum Klasowe > Warlock

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
21-04-09, 08:35

Na początek sprawdź to:

stare 05-06-2007, 18:31   #1 (permalink)
Junior Member

Spec
Domyślnie Warlock vs Mage?

Witam - chcialbym zeby ktos pomogl mi wybrac . Zrobilem maga i na 1szym lvlu zadawalem nim wieksze obrazenia niz na 7 moim hunterem. Nie wiem jak jest warlockiem. Czy na privie oplaca sie nim grac? Czy dobrze spisuje sie w pvp? pomozcie mi wybrac plax xD
Spec jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-07-2007, 00:26   #2 (permalink)
Junior Member

Shared

Hmm... Warlock jest bardzo dobrą postacią (sam nim gram^^) więc szczerze polecam, ale na większości serwerów tak jak i u huntera są problemy z jego petem, albo ogólnie rzecz biorąc całkowity jego brak, dlatego radzę sie zapytać osób grających warlockami na Twoim serwie lub GM'a i jeśli wszystko będzie O. K nie pozostaje nic innego jak grać. Odnośnie PvP się niewypowiem, ponieważ uważam, że wszystko zależy od umiejętności gracza ;]. Pozdrawiam
Shared jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-24-2007, 15:21   #3 (permalink)
Junior Member

Erbit

Obie postacie są dobre. Radzę abyś poczytał opisy Warlocka i Maga i sam wybrał.
Erbit jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-24-2007, 22:28   #4 (permalink)
Junior Member

Darkmoon

Hmm lista klas z ktorymi Mag moze miec powazne problemy w pvp jest napewno dluzsza niz u warlocka. No ale tu znowu zalezy co dziala a co nie. Graj magiem bo lockow cos gesto sie robi
Darkmoon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-27-2007, 21:43   #5 (permalink)
Junior Member

Natanael
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Natanael

Jak będziesz miał felhuntera to wszystko postacie które używają magi będziesz jadł na śniadanie czyli od 30 lvlu ;> (oczywiście mój tekst tyczy się warlocka)
Natanael jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-29-2007, 08:42   #6 (permalink)
Junior Member

fcmati

Moim zdaniem lepszy jest mag
fcmati jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-29-2007, 15:40   #7 (permalink)
Zak
Junior Member

Zak
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Zak

fcmati, no ale dlaczego tak uważasz?
Zak jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-29-2007, 19:04   #8 (permalink)
Junior Member

PanKrolik

Grałem obiema klasami i moje zdanie jest takie:

-Mag - DUŻY dmg, Strasznie mało HP, dużo czarów zatrzymujących i spowalniających, technika grania zazwyczaj polega na unieruchomieniu, lub zwolnieniu wroga i zabiciu go zanim do ciebie dojdzie. Klasa ciężka do około 40-50 lvl. Świetna na pvp przeciwko wszelakim klasom MELE (wojownik, paladyn, feral druid, enchantment shaman, sword rouge)

- Warlock - Mistrz DMG over Time (DoT) czyli czarów zadających obrażenia rozłożone w czasie (np. 50 dmg przez 10 sec co daje 5 dmg co 1s) posiada miniona (zwierzaka: impa, voidwalkera, succubusa i fellhunter + kilka innych za talenty) który bardzo pomaga (imp dodaje staminę, voildwalker potrafi "tankować", succubus to taki "mini rouge" no i fellhunter "pogromca casterów) Walka z mobami od 10 lvl (wtedy dostajemy voildwalkera) staje się prosta i przyjemna, polega na zapuszczeniu kilku DoT i czekaniu na śmierć moba, w pvp jest wiele technik i polecam zapoznanie się z nimi na necie.

Podsumowując - obie klasy są bardzo dobre (mag może się wydawać trudniejszy w expieniu) i według mnie powinieneś wybrać sam co bardziej Ci pasuje: Mag z czarami zmiatającymi w kilka chwil, czy Warlock zadający duże obrażenia + jego zwierzaczek.

PS: ja wole warlocka :P
PanKrolik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 06-05-2007, 08:40   #9 (permalink)
Junior Member

Natanael
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Natanael

Warlock to nie tylko DoTy. Ma ładne drzewko czarów pod tytułem destruction. Najprościej jest rzucić wszystkie doty na przeciwnika a potem dobijamy shadowboltami i innymi :P
Natanael jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 06-09-2007, 13:31   #10 (permalink)
Junior Member

WoWi

Ja bym Ci radził zagrać tym który Cię zaciekawił, wciągnał itp. Nienawidze ludzi którzy tak beznadziejnie pi*****ą bzdury że(widziałem z innego forum) cytat: Człowieku! Jak zobaczysz locka sp*******j ile sił w nogach, lock cie roz*******i w 5sec a jeżeli padniesz mu do stup to może zostawi twoją dusze w spokoju. Jak mnie to w*****a jak na takie coś patrze to mnie dobija, ludzie takie bzdury p******ą bo sami taką klasą grają. Zalezy jak kto gra, ja np widziałem jak warlock full mana wandem nawalał bossa albo podchodził i staffem, i znałem maga takiego że jak było 1vs 3 to on wszystkich powalał na raz. Wiec nie wierz slowo w slowo jak jakiś koles wychwala tak klase.
WoWi jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania