![]() |
| 21-04-09, 08:35 | ||
|
||
|
|
#1 (permalink) | |||||||||||||||
|
Senior Member
Rival
|
Witamy na serwerze Avalon forumwow.net. W tym krótkim poradniku podane są informacje co należy zrobić aby na nim zagrać. __________________________________________________ _________________________________________I. Instalacja World of Warcraft wraz z dodatkiem The Burning Crusade, oraz patcha 2.4.3. 1. Musimy ściągnąć podstawową wersję klienta, jak i dodatek The Burning Crusade. Aby to wykonać korzystamy z serwera ftp: ftp://wowclient:forumwow-avalon@83.238.50.190 Alternatywne linki do downloadera blizzarda: - podstawowa wersja klienta ver 2.0 - dodatek TBC ver 2.0 Możemy sciągać za pomocą przeglądarki lub klienta FTP. Znajdują się tam 2 archiwa rar: WoW-2.0.0-enGB-Installer.rar - podstawowy klient gry w wersji 2.0 WoW-BurningCrusade-enGB-Full-Installer.rar - dodatek The Burning Crusade wersja 2.0 Które po wypakowaniu instalujemy właśnie w takiej kolejności. 2. Następnie musimy wgrać odpowiednie patche do gry, pobieramy i instalujemy je po kolei: Nowe linki! Cytat:
Pamiętaj żeby zamykać okno launchera WoW zaraz po zainstalowaniu każdego patcha! Unikniesz dzięki temu reinstalacji całej gry jeżeli zainstaluje Ci sie patch 3.XX. II. Rejestracja nowego konta oraz zmiana realmlist. 1. Wejdz na stronę panelu użytkownika i załóż nowe konto: Pamiętaj o podaniu prawidłowego adresu e-mail, loginu powyżej 6 znaków i hasła znanego tylko i wyłącznie Tobie, składającego się z 12 lub więcej znaków. Login i hasło użyte podczas rejestracji będziesz używał w przyszłości za każdym razem gdy będziesz logować się do gry. W Twoim interesie leży bezpieczeństwo Twojego konta i postaci na nim się znajdujących. Dlatego pamiętaj żeby nikomu hasła NIE PODAWAĆ, administracja nigdy Cię o nie poprosi. 2. Następnym krokiem jest edycja pliku realmlist.wtf który możesz otworzyć Notatnikiem lub WordPadem. Usuń całkowicie zawartość tekstową pliku, następnie wpisz: set realmlist 193.200.241.139 Jeżeli masz problemy ze zmianą zawartości pliku realmlist.wtf, ściągnij ten plik i podmień go: III. Uruchomienie gry oraz zapoznanie się z regulaminem serwera forumwow.net Grę należy uruchamiać plikiem WoW.exe a nie launcherem w celu uniknięcia ściągania patchy których nie obsługujemy 1. Usuń skrót na pulpicie do gry World of Warcaft, wejdź do folderu gdzie zainstalowałeś grę i utwórz nowy skrót do pliku Wow.exe który umieść na pulpicie. Pamiętaj nie uruchamiaj skrótu który pojawia się po instalacji gry! Uruchamia on Launcher który pobiera patche, unikniesz niepotrzebnych problemów. Uruchom grę i zaloguj się za pomocą loginu i hasła podanego podczas rejestracji. Witamy wśród grona graczy serwera forumwow.net ![]() 2. Podczas pobierania i instalacji WoWa masz sporo czasu na wykonanie innych czynności, takich jak np. przeczytanie regulaminu czy zapoznanie się ze światem gry. Nie zmarnuj tego czasu, łatwiej Ci będzie później grać i unikniesz niepotrzebnej kary za złamanie regulaminu. Jeżeli w oknie tworzenia postaci nie będziesz mógł wybrać ras z dodatku The Burning Crusade, musisz zmienić typ konta na TBC w panelu gracza: 3. Strony które warto zobaczyć: Regulamin serwera: PROSZĘ O WPROWADZENIE LINKU! Strony poświęcone tematyce World of Warcraft na których znajdziesz ważne informacje: Życzę udanej i owocnej gry ;] Admina/Moderatora proszę o wprowadzenie linku do regulminu serwera avalon forumwow.net Ostatnio edytowane przez eviltapion ; 02-02-2010 o 23:12 |
|||||||||||||||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Junior Member
![]() |
Wczoraj czytałem ten poradnik ale w nim było napisane że ściągamy z oficjalnej strony wow'a wersję trial a później ją patchujemy !
Teraz wchodzę i chcę ściągać patch'e a tutaj widzę poradnik zmieniony ! To wkońcu co mam zrobić !? Ściągnołem wow'a który ważył 4.5 gb teraz upadate mi się robi które waży 600 mb z wersji 3.2 do 3.3 czy jakoś tak ! Może mi ktoś dalej pomoże? Na darmo komp na noc zostawiłem !? ![]() Niech ktoś mnie pokieruje co i jak mam zrobić teraz co ściągnąć !? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Administrator
Gladiator
|
Niestety blizzard zmienil wersje udostepniona jako trial.
Niestety dla nas jest to wersja odrazu 3.0.1 co uniemozliwia jej downgrade aby zagrac na serwerze 2.4.3. Zaraz po zgłoszeniu, że to uległo zmianie postaraliśmy się o nową wersje i ją dla Was udostępniamy. Oczywiście sami również musieliśmy ściągnąć aby zweryfikować zgłoszenie. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Senior Member
Rival
|
Przepraszam jezeli wprowadzilem kogos w blad i na marne sciagal clienta ze stronki blizza. Zawsze pobieralem w ten sposob i nie mialem zadnego problemu, stad z zalozenia podalem te namiary jako wg. mnie najlepsze - oficjalne ze strony Blizzarda. Linki jak juz wyzej Obst wspomnial sa poprawione/zamienione, mozecie spokojnie z tych pobierac ;]
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Junior Member
![]() |
co zrobić jak włanczam wowa i sie loguje po tym wyskakuje mi że launcher chce pobierać patche i musze dać restart prosze pomużcie co zrobić
dobra już nie potrzebuje pomocy :P Ostatnio edytowane przez Cerenes ; 06-21-2009 o 21:49 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|