Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow

Stan konta:
Strona Główna Forum IRC Telefony Dyskusje Gry Rejestracja Avalon Store Panel Gracza Armory Jak zacząć
Wróć   Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow > World of Warcraft > Newbie Zone

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
21-04-09, 08:35

Na początek sprawdź to:

stare 09-03-2006, 20:38   #1 (permalink)
Junior Member

Trim
Domyślnie FAQ dla zielonych.

Przeglądam to forum od dłuższego czasu i wiecznie powtarzają się pewne pytania. W związku z tym postanowiłem napisać ten FAQ, gdzie zostaną zawarte wszystkie te pytania. Często odpowiedzie będą przytoczonymi słowami innych userów (żeby nie było, że wszystko sam napisałem ).

1 Nie zmieniłem realm lista i W*W spatchował się do najnowszej wersji, jak ją cofnąć bez deinstalacji gry ?
2 Na niektorych zdjęciach widzialem że można mieć kilka paskow z czarami, jak to zrobić?
3 Blizzlike i fun serv i czym to się różni ?
4 Czy jak mam patcha 1.9.0 to mogę grać na serwerach 1.8.0
5 Kupiłem rzeczy na aukcji ale nie mam jej w plecaku czy to bug ?
6 Czym są talenty ? Talenty są rozdawane po jednym co lvl, czy tak idzie do końca? Poźniej dostaje się więcej pkt talentów i czy powyżej 60lvl dostaje się talenty?
7 Jak wygląda transport w grze ? Między wioskami, stolicami etc.
8 Czy każdy serwer potrzebuje dodatkowych programów )addonów)
9 Gdzie można się nauczyć Trade Skilli czy używania broni danego rodzaju ?
10 Co to są te całe makra
11 Jak zrobić makro w wowie?
12 Jak nauczyć się innych języków?
13 Jak zainstalować addony ?
14 Co to są instance ?
15 Skąd mogę wziąć mounta, czy mogę sobie jakiegoś oswojić ?
16 Czy można zabić mounta ?
17 Która klasa jest najlepsza ?
18 Nie mogę się zalogować bo jest napisane, że aktualnie konto jest zalogowane, a to dlatego ze musialem wyjsc z gry bez wylogowania (alt+f4, ctrl+alt+delete). Ile muszę czekać aby "serwer mnie wylogował" ?

1 Nie zmieniłem realm lista i W*W spatchował się do najnowszej wersji, jak ją cofnąć bez deinstalacji gry ?
Usuwamy plik patch.mpq z foldera "Data" w głównym katalogu gry, a następnie robimy repair i mamy wersję gry 1.0. teraz wystarczy spatchować do porządanej wersji.

2 Na niektorych zdjęciach widzialem że można mieć kilka paskow z czarami, jak to zrobić?
Możliwości są 2:
-wchodzi do menu interface`u i tam włączach dodatkowe "action bars"
-używasz addona, który daje takie dodatkowe sloty

Blizzlike - Drop i exp są tak ustawione, żeby jak najbardziej przypominały serwery offcjalne.
Fun Server - Co tu dużo mówić, dużo złota, dużo przedmiotów, szybko zdobywasz lvl. Zabawa na krotką metę.

Raczej nie, ale można oszukać plik .exe na privach .

5 Kupiłem rzeczy na aukcji ale nie mam jej w plecaku czy to bug ?
Nie, poprostu idź do skrzynki Mail'owej ( pocztowej) i odbierz ją z tego miejsca. [Vatorex]

6 Czym są talenty ? Talenty są rozdawane po jednym co lvl, czy tak idzie do końca? Poźniej dostaje się więcej pkt talentów i czy powyżej 60lvl dostaje się talenty?

Talentów możemy dostawać od 10 lvl pojawia się nam wtady odpowiednia ikonka w pasku na dole. Każda klasa ma inne talety. Talenty są to jak sama nazwa wskazuje pewne udoskonalenia umiejętnosci dające nam przewagę w walce. Rozsądne rozporządzenie pozwala na łatwiejszą, szybszą lub przyjemniejszą grę. Z talentów układa się tzw. Bulidy czyli wybiera się umiejętności najlepiej pasujące do stylu naszej gry. [Michufuego]
1lvl = 1pkt talentu

7 Jak wygląda transport w grze ? Między wioskami, stolicami etc.
Dostępne środki transportu to:
-statki
-zeppeliny
-latające bestie (m.in. wiwerny, gryfy, nietoperze..)
-metrem

Więcej
Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie

8 Czy każdy serwer potrzebuje dodatkowych programów )addonów)
Nie, ale większość pryatnych serwerów z nich korzystać, aby działały niektóre aspekty gry.

9 Gdzie można się nauczyć Trade Skilli czy używania broni danego rodzaju ?
Wszystkiego możemy się nauczyć u odpowiednich trenerów (najłatwiej poszukać ich w stolicach)
Bronie - Weapon Masterzy, którzy są tylko w stolicach
Trade Skille - u odpowiednich trenerów (np.: Mining Trainer)

10 Co to są te całe makra
Makra służą do wywoływania określonych funkcji za pomocą jednego klinięcia. Np. Jak chcesz rzucić na siebie 3 zaklęcia jedno po drugim klikając myszą tylko na jeden guziczek to makra ci w tym pomogą. [DarkDevil]

11 Jak zrobić makro w wowie?
Cytat:
Napisał "DarkDevil"
Jeśli jestes zalogowany w gierce ,to dajesz "esc" potem przechodzisz w menu na "macros" dajesz create macros.Nastepnie wybierasz ikonkę (obojętna) i wpisujesz tekst makra.Np :
Kod:
/script OpenAllBags();
Ten otwiera wszystkie torby.
[DarDevil]

12 Jak nauczyć się innych języków?
Nie można się uczyć języków :P. Każdy umie swój rasowy + ogólny, u hordy orków (orcish), a u ally ludzi (common). Chyba, że na piratach ktoś zrobi takiego nauczyciela (albo ja o czymś nie wiem).

13 Jak zainstalować addony ?
Folder z addonem wrzucamy do katalogu "...WoW/Interface/Addons"

14 Co to są instance ?
Są to miejsca specjalne przeznaczone dla grupy graczy. Są w nich specjalne bestie ("elite" ew. "rare") Ludzie chodzą do nich dla lepszych itemów (rzeczy).

15 Skąd mogę wziąć mounta, czy mogę sobie jakiegoś oswojić ?
Nie można przygarnąć żadnego zwierzęcia, aby na nim jeździć. Po osiągnięciu 40lvl możemy nauczyć się jazdy na mouncie i jakiegoś kupić (przyśpieszenie o 60%), a na 60lvl możemy kupić mounta przyśpieszającego o 100%.

16 Czy można zabić mounta ?
Nie.

17 Która klasa jest najlepsza ?
NIE MA TAKIEJ KLASY (nie biorę pod uwagę bugów, które sąna prywatnych serwerach), najlepiej grać tą, którą się umie grać i która wam się przyjemnie gra.

18 Nie mogę się zalogować bo jest napisane, że aktualnie konto jest zalogowane, a to dlatego ze musialem wyjsc z gry bez wylogowania (alt+f4, ctrl+alt+delete). Ile muszę czekać aby "serwer mnie wylogował" ?
Do najbliżeszego World Save albo do restartu. NIektóre serwery mają odświeżanie i wtedy trwa to jakieś3-5 minut.

Narazie tyle . Dodawajcie swoje pytania (i odpowiedzi), a na pewno ja albo adimini/mod zaktualizują ten topic.
Pytania zostały zebrane z działów "Jestem początkujący" czy "ogólnie o WoWie".
Mam nadzieję, ze komuś się przyda.

P.S. Może ktoś przykleić
Trim jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 09-03-2006, 20:40   #2 (permalink)
Junior Member

adamos_w
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do adamos_w

Cytat:
Napisał "Trim"
Fun Server - Drop i exp są tak ustawione, żeby jak najbardziej przypominały serwery offcjalne.
Blizzlike - Co tu dużo mówić, dużo złota, dużo przedmiotów, szybko zdobywasz lvl. Zabawa na krotką metę.
Cos tu sie pomyliles

Cytat:
Napisał "Trim"
Raczej nie, ale można oszukać plik .exe na privach .
A wlasnie ze mozna :P Jak server jest pod WoWemu to dzialaja wersje od 1.8.0 po 1.11.2 Hack.

Dobra przyklejam. Przeczytaj jeszcze kilka razy to mzoe znajdziesz jakies bledy.
adamos_w jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-21-2007, 19:18   #3 (permalink)
Junior Member

Bartez999

Błagam czy ktos by mi na gg albo na emila napisał od podstaw co zrobić żeby zagrać na tym servie proszeęęę moje gg to 5949225 a emil to

HELP ME!
Bartez999 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-21-2007, 19:24   #4 (permalink)
Junior Member

^TaZz^

piękna forma wypowiedzi. Gratuluje ale to nie gadu-gadu ;o, btw wszystko masz na forum wystarczy poszukać
^TaZz^ jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-06-2007, 13:33   #5 (permalink)
Junior Member

ZielonoSkury

Jestem nowy i nie wiem gdzie moge znaleźć wool cloteh pomóżcie prosze.

Ej a jeszcze jedno mój kolega ma profesje mining i nie wie gdzie znależć cooper ore. Pomużcie błagam
ZielonoSkury jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-06-2007, 14:03   #6 (permalink)
Junior Member

Traba
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Traba

@post powyżej

Traba jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-06-2007, 14:28   #7 (permalink)
Junior Member

ZielonoSkury

Dzięki
ZielonoSkury jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-07-2007, 11:00   #8 (permalink)
Junior Member

Qyon

Cytat:
Błagam czy ktos by mi na gg albo na emila napisał od podstaw co zrobić żeby zagrać na tym servie proszeęęę moje gg to 5949225 a emil to

HELP ME!
no i wlasnie rosnie w Polscie takie nowe pokolenie leniwych analfabetow, ktorym sie nie chce kliknac "szukaj" a jak jush kliknal to nie wiedza co czytaja...
mam dobry humor to ci dam link

masz tam [size=24px]wszytko dokladnie wylumaczone [/size]

tylko realm jest stary, ale nowy jest na

jezeli nie zrozumiesz co jest napisane w FAQ to raczej nie graj w WoW'a tylko poczytaj cos, mi DD kazal czytac i pomoglo xD
Qyon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-07-2007, 11:42   #9 (permalink)
Junior Member

DarkDevil

Cytat:
no i wlasnie rosnie w Polscie takie nowe pokolenie leniwych analfabetow, ktorym sie nie chce kliknac "szukaj" a jak jush kliknal to nie wiedza co czytaja...
Wybacz ale nie mogłem sie powstrzymać.Podkreślam słowo"jush" i twój ukłon w stronę analfabetów.Nie wiem czy śmiać sie czy płakać
DarkDevil jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-07-2007, 16:42   #10 (permalink)
Junior Member

zonqkam

Siemka, czy za używanie Banku płacie się za każdym razem gdy chcemy coś zabrać albo zostawić w banku. Dla mnie 10 srebrniaków to sporo. A nie mam miejsca na noszenie niektórych itemków, które mi się przydadzą . Pozdro!
zonqkam jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania