Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow

Strona Główna Forum Telefony Dyskusje Gry Rejestracja Avalon Store Panel Gracza Armory Jak zacząć
Wróć   Wow, world of warcraft, serwer wow, serwery gier, dodatki do gry wow > World of Warcraft > Newbie zone

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
21-04-09, 08:35

Na początek sprawdź to:

stare 09-03-2006, 21:38   #1 (permalink)
Junior Member

Trim
Domyślnie FAQ dla zielonych.

Przeglądam to forum od dłuższego czasu i wiecznie powtarzają się pewne pytania. W związku z tym postanowiłem napisać ten FAQ, gdzie zostaną zawarte wszystkie te pytania. Często odpowiedzie będą przytoczonymi słowami innych userów (żeby nie było, że wszystko sam napisałem ).

1 Nie zmieniłem realm lista i W*W spatchował się do najnowszej wersji, jak ją cofnąć bez deinstalacji gry ?
2 Na niektorych zdjęciach widzialem że można mieć kilka paskow z czarami, jak to zrobić?
3 Blizzlike i fun serv i czym to się różni ?
4 Czy jak mam patcha 1.9.0 to mogę grać na serwerach 1.8.0
5 Kupiłem rzeczy na aukcji ale nie mam jej w plecaku czy to bug ?
6 Czym są talenty ? Talenty są rozdawane po jednym co lvl, czy tak idzie do końca? Poźniej dostaje się więcej pkt talentów i czy powyżej 60lvl dostaje się talenty?
7 Jak wygląda transport w grze ? Między wioskami, stolicami etc.
8 Czy każdy serwer potrzebuje dodatkowych programów )addonów)
9 Gdzie można się nauczyć Trade Skilli czy używania broni danego rodzaju ?
10 Co to są te całe makra
11 Jak zrobić makro w wowie?
12 Jak nauczyć się innych języków?
13 Jak zainstalować addony ?
14 Co to są instance ?
15 Skąd mogę wziąć mounta, czy mogę sobie jakiegoś oswojić ?
16 Czy można zabić mounta ?
17 Która klasa jest najlepsza ?
18 Nie mogę się zalogować bo jest napisane, że aktualnie konto jest zalogowane, a to dlatego ze musialem wyjsc z gry bez wylogowania (alt+f4, ctrl+alt+delete). Ile muszę czekać aby "serwer mnie wylogował" ?

1 Nie zmieniłem realm lista i W*W spatchował się do najnowszej wersji, jak ją cofnąć bez deinstalacji gry ?
Usuwamy plik patch.mpq z foldera "Data" w głównym katalogu gry, a następnie robimy repair i mamy wersję gry 1.0. teraz wystarczy spatchować do porządanej wersji.

2 Na niektorych zdjęciach widzialem że można mieć kilka paskow z czarami, jak to zrobić?
Możliwości są 2:
-wchodzi do menu interface`u i tam włączach dodatkowe "action bars"
-używasz addona, który daje takie dodatkowe sloty

Blizzlike - Drop i exp są tak ustawione, żeby jak najbardziej przypominały serwery offcjalne.
Fun Server - Co tu dużo mówić, dużo złota, dużo przedmiotów, szybko zdobywasz lvl. Zabawa na krotką metę.

Raczej nie, ale można oszukać plik .exe na privach .

5 Kupiłem rzeczy na aukcji ale nie mam jej w plecaku czy to bug ?
Nie, poprostu idź do skrzynki Mail'owej ( pocztowej) i odbierz ją z tego miejsca. [Vatorex]

6 Czym są talenty ? Talenty są rozdawane po jednym co lvl, czy tak idzie do końca? Poźniej dostaje się więcej pkt talentów i czy powyżej 60lvl dostaje się talenty?

Talentów możemy dostawać od 10 lvl pojawia się nam wtady odpowiednia ikonka w pasku na dole. Każda klasa ma inne talety. Talenty są to jak sama nazwa wskazuje pewne udoskonalenia umiejętnosci dające nam przewagę w walce. Rozsądne rozporządzenie pozwala na łatwiejszą, szybszą lub przyjemniejszą grę. Z talentów układa się tzw. Bulidy czyli wybiera się umiejętności najlepiej pasujące do stylu naszej gry. [Michufuego]
1lvl = 1pkt talentu

7 Jak wygląda transport w grze ? Między wioskami, stolicami etc.
Dostępne środki transportu to:
-statki
-zeppeliny
-latające bestie (m.in. wiwerny, gryfy, nietoperze..)
-metrem

Więcej
Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie

8 Czy każdy serwer potrzebuje dodatkowych programów )addonów)
Nie, ale większość pryatnych serwerów z nich korzystać, aby działały niektóre aspekty gry.

9 Gdzie można się nauczyć Trade Skilli czy używania broni danego rodzaju ?
Wszystkiego możemy się nauczyć u odpowiednich trenerów (najłatwiej poszukać ich w stolicach)
Bronie - Weapon Masterzy, którzy są tylko w stolicach
Trade Skille - u odpowiednich trenerów (np.: Mining Trainer)

10 Co to są te całe makra
Makra służą do wywoływania określonych funkcji za pomocą jednego klinięcia. Np. Jak chcesz rzucić na siebie 3 zaklęcia jedno po drugim klikając myszą tylko na jeden guziczek to makra ci w tym pomogą. [DarkDevil]

11 Jak zrobić makro w wowie?
Cytat:
Napisał "DarkDevil"
Jeśli jestes zalogowany w gierce ,to dajesz "esc" potem przechodzisz w menu na "macros" dajesz create macros.Nastepnie wybierasz ikonkę (obojętna) i wpisujesz tekst makra.Np :
Kod:
/script OpenAllBags();
Ten otwiera wszystkie torby.
[DarDevil]

12 Jak nauczyć się innych języków?
Nie można się uczyć języków :P. Każdy umie swój rasowy + ogólny, u hordy orków (orcish), a u ally ludzi (common). Chyba, że na piratach ktoś zrobi takiego nauczyciela (albo ja o czymś nie wiem).

13 Jak zainstalować addony ?
Folder z addonem wrzucamy do katalogu "...WoW/Interface/Addons"

14 Co to są instance ?
Są to miejsca specjalne przeznaczone dla grupy graczy. Są w nich specjalne bestie ("elite" ew. "rare") Ludzie chodzą do nich dla lepszych itemów (rzeczy).

15 Skąd mogę wziąć mounta, czy mogę sobie jakiegoś oswojić ?
Nie można przygarnąć żadnego zwierzęcia, aby na nim jeździć. Po osiągnięciu 40lvl możemy nauczyć się jazdy na mouncie i jakiegoś kupić (przyśpieszenie o 60%), a na 60lvl możemy kupić mounta przyśpieszającego o 100%.

16 Czy można zabić mounta ?
Nie.

17 Która klasa jest najlepsza ?
NIE MA TAKIEJ KLASY (nie biorę pod uwagę bugów, które sąna prywatnych serwerach), najlepiej grać tą, którą się umie grać i która wam się przyjemnie gra.

18 Nie mogę się zalogować bo jest napisane, że aktualnie konto jest zalogowane, a to dlatego ze musialem wyjsc z gry bez wylogowania (alt+f4, ctrl+alt+delete). Ile muszę czekać aby "serwer mnie wylogował" ?
Do najbliżeszego World Save albo do restartu. NIektóre serwery mają odświeżanie i wtedy trwa to jakieś3-5 minut.

Narazie tyle . Dodawajcie swoje pytania (i odpowiedzi), a na pewno ja albo adimini/mod zaktualizują ten topic.
Pytania zostały zebrane z działów "Jestem początkujący" czy "ogólnie o WoWie".
Mam nadzieję, ze komuś się przyda.

P.S. Może ktoś przykleić
Trim jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 09-03-2006, 21:40   #2 (permalink)
Junior Member

adamos_w
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do adamos_w

Cytat:
Napisał "Trim"
Fun Server - Drop i exp są tak ustawione, żeby jak najbardziej przypominały serwery offcjalne.
Blizzlike - Co tu dużo mówić, dużo złota, dużo przedmiotów, szybko zdobywasz lvl. Zabawa na krotką metę.
Cos tu sie pomyliles

Cytat:
Napisał "Trim"
Raczej nie, ale można oszukać plik .exe na privach .
A wlasnie ze mozna :P Jak server jest pod WoWemu to dzialaja wersje od 1.8.0 po 1.11.2 Hack.

Dobra przyklejam. Przeczytaj jeszcze kilka razy to mzoe znajdziesz jakies bledy.
adamos_w jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-21-2007, 20:18   #3 (permalink)
Junior Member

Bartez999

Błagam czy ktos by mi na gg albo na emila napisał od podstaw co zrobić żeby zagrać na tym servie proszeęęę moje gg to 5949225 a emil to

HELP ME!
Bartez999 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-21-2007, 20:24   #4 (permalink)
Junior Member

^TaZz^

piękna forma wypowiedzi. Gratuluje ale to nie gadu-gadu ;o, btw wszystko masz na forum wystarczy poszukać
^TaZz^ jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-06-2007, 14:33   #5 (permalink)
Junior Member

ZielonoSkury

Jestem nowy i nie wiem gdzie moge znaleźć wool cloteh pomóżcie prosze.

Ej a jeszcze jedno mój kolega ma profesje mining i nie wie gdzie znależć cooper ore. Pomużcie błagam
ZielonoSkury jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-06-2007, 15:03   #6 (permalink)
Junior Member

Traba
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Traba

@post powyżej

Traba jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-06-2007, 15:28   #7 (permalink)
Junior Member

ZielonoSkury

Dzięki
ZielonoSkury jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-07-2007, 12:00   #8 (permalink)
Junior Member

Qyon

Cytat:
Błagam czy ktos by mi na gg albo na emila napisał od podstaw co zrobić żeby zagrać na tym servie proszeęęę moje gg to 5949225 a emil to

HELP ME!
no i wlasnie rosnie w Polscie takie nowe pokolenie leniwych analfabetow, ktorym sie nie chce kliknac "szukaj" a jak jush kliknal to nie wiedza co czytaja...
mam dobry humor to ci dam link

masz tam [size=24px]wszytko dokladnie wylumaczone [/size]

tylko realm jest stary, ale nowy jest na

jezeli nie zrozumiesz co jest napisane w FAQ to raczej nie graj w WoW'a tylko poczytaj cos, mi DD kazal czytac i pomoglo xD
Qyon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-07-2007, 12:42   #9 (permalink)
Junior Member

DarkDevil

Cytat:
no i wlasnie rosnie w Polscie takie nowe pokolenie leniwych analfabetow, ktorym sie nie chce kliknac "szukaj" a jak jush kliknal to nie wiedza co czytaja...
Wybacz ale nie mogłem sie powstrzymać.Podkreślam słowo"jush" i twój ukłon w stronę analfabetów.Nie wiem czy śmiać sie czy płakać
DarkDevil jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-07-2007, 17:42   #10 (permalink)
Junior Member

zonqkam

Siemka, czy za używanie Banku płacie się za każdym razem gdy chcemy coś zabrać albo zostawić w banku. Dla mnie 10 srebrniaków to sporo. A nie mam miejsca na noszenie niektórych itemków, które mi się przydadzą . Pozdro!
zonqkam jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania