![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 21-04-09, 08:35 | ||
|
||
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Junior Member
![]() |
Przeglądam to forum od dłuższego czasu i wiecznie powtarzają się pewne pytania. W związku z tym postanowiłem napisać ten FAQ, gdzie zostaną zawarte wszystkie te pytania. Często odpowiedzie będą przytoczonymi słowami innych userów (żeby nie było, że wszystko sam napisałem
1 Nie zmieniłem realm lista i W*W spatchował się do najnowszej wersji, jak ją cofnąć bez deinstalacji gry ? 2 Na niektorych zdjęciach widzialem że można mieć kilka paskow z czarami, jak to zrobić? 3 Blizzlike i fun serv i czym to się różni ? 4 Czy jak mam patcha 1.9.0 to mogę grać na serwerach 1.8.0 ![]() 5 Kupiłem rzeczy na aukcji ale nie mam jej w plecaku czy to bug ? 6 Czym są talenty ? Talenty są rozdawane po jednym co lvl, czy tak idzie do końca? Poźniej dostaje się więcej pkt talentów i czy powyżej 60lvl dostaje się talenty? 7 Jak wygląda transport w grze ? Między wioskami, stolicami etc. 8 Czy każdy serwer potrzebuje dodatkowych programów )addonów) ![]() 9 Gdzie można się nauczyć Trade Skilli czy używania broni danego rodzaju ? 10 Co to są te całe makra ![]() 11 Jak zrobić makro w wowie? 12 Jak nauczyć się innych języków? 13 Jak zainstalować addony ? 14 Co to są instance ? 15 Skąd mogę wziąć mounta, czy mogę sobie jakiegoś oswojić ? 16 Czy można zabić mounta ? 17 Która klasa jest najlepsza ? 18 Nie mogę się zalogować bo jest napisane, że aktualnie konto jest zalogowane, a to dlatego ze musialem wyjsc z gry bez wylogowania (alt+f4, ctrl+alt+delete). Ile muszę czekać aby "serwer mnie wylogował" ? 1 Nie zmieniłem realm lista i W*W spatchował się do najnowszej wersji, jak ją cofnąć bez deinstalacji gry ? Usuwamy plik patch.mpq z foldera "Data" w głównym katalogu gry, a następnie robimy repair i mamy wersję gry 1.0. teraz wystarczy spatchować do porządanej wersji. 2 Na niektorych zdjęciach widzialem że można mieć kilka paskow z czarami, jak to zrobić? Możliwości są 2: -wchodzi do menu interface`u i tam włączach dodatkowe "action bars" -używasz addona, który daje takie dodatkowe sloty 3 Blizzlike i fun serv i czym to się różni ? Blizzlike - Drop i exp są tak ustawione, żeby jak najbardziej przypominały serwery offcjalne. Fun Server - Co tu dużo mówić, dużo złota, dużo przedmiotów, szybko zdobywasz lvl. Zabawa na krotką metę. 4 Czy jak mam patcha 1.9.0 to mogę grać na serwerach 1.8.0 ![]() Raczej nie, ale można oszukać plik .exe na privach 5 Kupiłem rzeczy na aukcji ale nie mam jej w plecaku czy to bug ? Nie, poprostu idź do skrzynki Mail'owej ( pocztowej) i odbierz ją z tego miejsca. [Vatorex] 6 Czym są talenty ? Talenty są rozdawane po jednym co lvl, czy tak idzie do końca? Poźniej dostaje się więcej pkt talentów i czy powyżej 60lvl dostaje się talenty? Talentów możemy dostawać od 10 lvl pojawia się nam wtady odpowiednia ikonka w pasku na dole. Każda klasa ma inne talety. Talenty są to jak sama nazwa wskazuje pewne udoskonalenia umiejętnosci dające nam przewagę w walce. Rozsądne rozporządzenie pozwala na łatwiejszą, szybszą lub przyjemniejszą grę. Z talentów układa się tzw. Bulidy czyli wybiera się umiejętności najlepiej pasujące do stylu naszej gry. [Michufuego] 1lvl = 1pkt talentu 7 Jak wygląda transport w grze ? Między wioskami, stolicami etc. Dostępne środki transportu to: -statki -zeppeliny -latające bestie (m.in. wiwerny, gryfy, nietoperze..) -metrem Więcej 8 Czy każdy serwer potrzebuje dodatkowych programów )addonów) ![]() Nie, ale większość pryatnych serwerów z nich korzystać, aby działały niektóre aspekty gry. 9 Gdzie można się nauczyć Trade Skilli czy używania broni danego rodzaju ? Wszystkiego możemy się nauczyć u odpowiednich trenerów (najłatwiej poszukać ich w stolicach) Bronie - Weapon Masterzy, którzy są tylko w stolicach Trade Skille - u odpowiednich trenerów (np.: Mining Trainer) 10 Co to są te całe makra ![]() Makra służą do wywoływania określonych funkcji za pomocą jednego klinięcia. Np. Jak chcesz rzucić na siebie 3 zaklęcia jedno po drugim klikając myszą tylko na jeden guziczek to makra ci w tym pomogą. [DarkDevil] 11 Jak zrobić makro w wowie? Cytat:
12 Jak nauczyć się innych języków? Nie można się uczyć języków :P. Każdy umie swój rasowy + ogólny, u hordy orków (orcish), a u ally ludzi (common). Chyba, że na piratach ktoś zrobi takiego nauczyciela (albo ja o czymś nie wiem). 13 Jak zainstalować addony ? Folder z addonem wrzucamy do katalogu "...WoW/Interface/Addons" 14 Co to są instance ? Są to miejsca specjalne przeznaczone dla grupy graczy. Są w nich specjalne bestie ("elite" ew. "rare") Ludzie chodzą do nich dla lepszych itemów (rzeczy). 15 Skąd mogę wziąć mounta, czy mogę sobie jakiegoś oswojić ? Nie można przygarnąć żadnego zwierzęcia, aby na nim jeździć. Po osiągnięciu 40lvl możemy nauczyć się jazdy na mouncie i jakiegoś kupić (przyśpieszenie o 60%), a na 60lvl możemy kupić mounta przyśpieszającego o 100%. 16 Czy można zabić mounta ? Nie. 17 Która klasa jest najlepsza ? NIE MA TAKIEJ KLASY (nie biorę pod uwagę bugów, które sąna prywatnych serwerach), najlepiej grać tą, którą się umie grać i która wam się przyjemnie gra. 18 Nie mogę się zalogować bo jest napisane, że aktualnie konto jest zalogowane, a to dlatego ze musialem wyjsc z gry bez wylogowania (alt+f4, ctrl+alt+delete). Ile muszę czekać aby "serwer mnie wylogował" ? Do najbliżeszego World Save albo do restartu. NIektóre serwery mają odświeżanie i wtedy trwa to jakieś3-5 minut. Narazie tyle Pytania zostały zebrane z działów "Jestem początkujący" czy "ogólnie o WoWie". Mam nadzieję, ze komuś się przyda. P.S. Może ktoś przykleić |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | ||
|
Junior Member
|
Cytat:
Cytat:
Dobra przyklejam. Przeczytaj jeszcze kilka razy to mzoe znajdziesz jakies bledy. |
||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Junior Member
![]() |
Błagam czy ktos by mi na gg albo na emila napisał od podstaw co zrobić żeby zagrać na tym servie proszeęęę moje gg to 5949225 a emil to
HELP ME ![]() !
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | ||||
|
Junior Member
![]() |
Cytat:
mam dobry humor to ci dam link masz tam [size=24px]wszytko dokladnie wylumaczone [/size]tylko realm jest stary, ale nowy jest na jezeli nie zrozumiesz co jest napisane w FAQ to raczej nie graj w WoW'a tylko poczytaj cos, mi DD kazal czytac i pomoglo xD |
||||
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Junior Member
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Junior Member
![]() |
Siemka, czy za używanie Banku płacie się za każdym razem gdy chcemy coś zabrać albo zostawić w banku. Dla mnie 10 srebrniaków to sporo. A nie mam miejsca na noszenie niektórych itemków, które mi się przydadzą . Pozdro!
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|