![]() |
| Strona Główna | Forum | IRC | Telefony | Dyskusje | Gry | Rejestracja | Avalon Store | Panel Gracza | Armory | Jak zacząć |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 21-04-09, 08:35 | ||
|
||
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Nick: Przems
Powód: Używanie na arenie 3v3 rated formy świątecznego renifera (model mounta ), w celu zamaskowania animacji swojej postaci. Dowód: http://img14.imageshack.us/img14/870...1809182012.jpg http://img710.imageshack.us/img710/1...1809182240.jpg http://img37.imageshack.us/img37/106...1809182254.jpg http://img42.imageshack.us/img42/360...1809182344.jpg http://img121.imageshack.us/img121/4...1809182348.jpg http://img121.imageshack.us/img121/5...1809183030.jpg Poniżej zamieszczę ssy Donxik'a, żeby nie było, że mam jakieś zwidy, podrobioną kartę graficzną lub też zmodyfikowanego wowa itp.: http://img42.imageshack.us/img42/945...msreniferd.jpg http://img37.imageshack.us/img37/846...sreniferd2.jpg http://img709.imageshack.us/img709/4...sreniferd3.jpg Komentarz: Uważałem Przemsa za gracza, który podobnie jak ja, chce grać uczciwie przez sieć razem z innymi graczami, niestety dzisiaj wiem, że się pomyliłem... Dzisiaj w godzinach 17.50-18.30 czekaliśmy w kolejce zapisani na 3v3 rated. Kiedy czekaliśmy na następną walkę, zauważyłem, że Przems jest reniferem i jeździ (a raczej stoi) na kodo (lub też na jakimś innym mouncie, nie pamiętam dokładnie, mój kumpel go widział jak jeździł reniferem na reniferze, ale tego nie mogę potwierdzić), zdziwiło mnie to trochę i pomyślałem, że Przems wygłupia się i potraktowałem to jak zwykle "for fun". Niestety po kolejnej walce Przems zapisał się na arena 3v3 rated, no i zaczęło się, wszystko było fajnie, z tym wyjątkiem, że Przems, który był reniferem nie miał animacji ustawiania trapów, castowania, uderzeń bronią melee, strzelania z łuku itp., po prostu był reniferem, który miał w kopytach łuk, i jedyną jego animacją to było skakanie i bieganie. OK. Raz mu się weszło na arenę rated, nie wiedział(?), że inni widzą go jako renifera i maskuje w ten sposób swoje animacje postaci, które jak dla mnie są bardzo ważne w pvp podczas walki. Po arenie zwróciłem mu uwagę, że ma coś nie tak z texturami swojej postaci i wywnioskowałem, że albo bugnął coś przypadkowo(?) w grze albo podmienił sobie texty chara, ktoś zaczął wtedy bronić Przemsa, że to nie jego wina, że jego postać na ponad 38 000 innych postaci na Avalonie ma akurat model/textury renifera. Upomniałem Przemsa, że to buggowanie na niekorzyść przeciwnika, on oczywiście olał to i wszedł ponownie na arenę 3v3 rated. Tym razem mocno się wkurzyłem, bo jeśli ja bym dostał upomnienie od kogoś, że coś z moim charem jest nie tak, to bym poszedł na forum/do gma i przedstawił mój problem dotyczący textur/modelu mojej postaci. Za drugim razem porobiłem ssy, które podałem w linkach powyżej. Proszę o stosowne ukaranie Przems'a, ponieważ w pełni uświadomiony tym, że ma "inne" textury/model postaci, buggował na arenie 3v3 rated. Pozdrawiam PS To nie pierwszy raz jak ktoś "bawi się" textami swojej postaci ( pozdro Mlot http://img17.imageshack.us/img17/5524/haloin.jpg) i świadomość lub też nieświadomość takiego rodzaju buggowania powinna być brana pod uwagę podczas wystawiania kary dla takiej osoby. |
||
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
Gladiator
![]() |
Brak animacji u hunta to rzeczywiście coś bardzo przydatnego dla gracza i utrudniającego grę innym ^^ )
Btw. Spadłem z krzesła i opłułem monitor jak przeczytałem , że ten hunt niby mógł podmienić modele postaci ROTFL:> Ostatnio edytowane przez DawidOko ; 12-18-2009 o 20:37 |
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
ehhh dobra, przyznaje sie... to ja jestem tym chujem co wylazi z szafy i straszy pablusa w nocy...
zmienilem sobie teksturki zeby nie widzial jak strzelam z luku ! wtedy normalnie se bilem a on nie widzial, dzieki temu 2 razy ojebalem pablusa na 15 ratu;> uczciwie sie przyznalem wiec prosze o perma z zawieszeniu:< |
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
Rival
![]() |
Z tego Co to przedstawiłeś nie ma Niczego ważnego za co można ukarać Przems'a (troll hunter 70lvl Gildia Nagan). W regulaminie raczej (dawno nie czytałem) nie ma żadnego podpunktu który by coś wspominał odnośnie Reniferów na Reniferze, ani Reniferów z doczepionymi łukami do kopyt. Można to potraktować jako zachowanie nie uchodzące za honorowe, lecz nie można karać za coś co jest totalnym bezsensem. Renifer z Doczepionym łukiem <Nagan> (70 lvl) nie przeszkadza w walce, i nie ma dodatkowych skilli, więc nie widze problemu, oraz hunter nie ma żadnych animacji do castowania (oprócz kładzenia trapów) także jest to oskarżenie nie istotne i pokazujące jak bardzo chcesz okazać się lepszy wytykając co rusz komuś najróżniejsze rzeczy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
hehe pablus wlasnie przeczytalem tekst na Twoim scr:
"przyjda takie cioty jak przems i od razu bugowanie i -14" rofl nie rob se jaj, mozemy powtorzyc walke i znowu dostaniecie w pyty bo harma nie klikniesz a donx bedzie bic z autoataku w misku. Te scr mnie rozjebaly, nie wiem jak ludzie na takim ui i z takimi bindami mogli wbic naramy...... |
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Przems, no i widzisz wszystko się wydało, tylko dziwi mnie to, że już nie używasz formy renifera, czyżbyś się wystraszył? Jeśli ten renifer nie podlega karze to dlaczego teraz nim nie jesteś?
Dla mnie Twoje teksty o moim UI czy o UI innych to dno i próba zmiany tematu na ten: "w jaki sposób Pablus zdobył naramy s3 bez skill-addonów i to lepiej jemu sprawdźcie logi a nie mi". Pamiętaj Przems, że im więcej masz addonów to tym bardziej masz mniejszego skilla i jeszcze zmienione UI to jest ogólnie żal sam w sobie, bo po to blizz stworzył klimatyczne UI, żeby gracze posługiwali się nim, a totalne modernizacje action barów jak i całego UI jest chałowe. I tutaj Przems nie zachowuj się tak jakby wszyscy byli Tobą i ten kto ma inne UI niż Ty, to jest napem, bo nie potrafi grać w WoWa tak jak Ty. A co do Glena, to czy Glen myślisz, że jak ktoś jest reniferem, który ma dwie animacje tj. skakanie i bieganie to Tobie wydaje się, że to jest ok? Wg mnie gdyby wszyscy nagle zmienili się w renifery albo jakieś itemy przypominające sześcienne kostki albo nawet kamienie itp. to ciekawe jak byś poznał czy ktoś uderza Cię melee, czy strzela z łuku, czy robi feign deatha jako hunt, czy je sobie, czy biega, czy skacze, albo jaka to jest klasa i co to za rasa, czy jest odotowany itd., po prostu byś widział bryłę geometryczną 3D, która zadaje Tobie dmg lub healuje innych oraz siebie. Gdyby wow był grą, w której wszyscy wyglądaliby tak samo, to po co w ogóle grać w grę 3D? Można by się poruszać po przestrzeni dwuwymiarowej i grać pikselami, i wtedy różnica byłaby tylko wizualna. Zawsze trzeba patrzeć na takie przypadki - nie ilościowo, że jeden się przemienił w renifera to darujmy mu i powiedzmy mu że jest fajny, to się ucieszy, tylko tutaj trzeba patrzeć na to tak jakby cała ludność serwa przemieniła się w renifery i co wtedy by było, buggerstwo trzeba zwalczać u samych podstaw/źródeł, bo inaczej rozszerza się jak zaraza/plaga. Nie wiem dlaczego, ale ja grając w fpsy (strzelanki) przez neta oduczyłem się świadomego buggowania, bo jak tylko zacząłem nawet nieświadomie buggować podczas potyczek to od razu perm na IP. Zmieniałem serwy non stop, bo cały czas permy za to, że sobie strzelałem przez dziurę w płocie, za to że rzucałem granatem w ścianę pod której kątem granat leciał na pozycję wroga, za to że buggowałem przeładowanie broni, za to że wchodziłem w textury gdzie nikt nie mógł mnie zranić, nawet za to że zmieniłem sobie nick na kolorowy itd. itp. Tutaj natomiast w mmorpg na Avku za świadome buggowanie można dostać co najwyżej 7dni bana albo też co najmniej upomnienie czy kicka, dla mnie to dziwne, oczywiście perm na IP za buggowanie to nie jest najlepsza decyzja... Pozdrowienia dla rycerzy-obrońców buggerstwa, którzy zawsze się znajdą na tym forum. PS Przems, jestem ciekaw czy Twoje wypowiedzi powyżej, wzruszą administrację serwera podobnie jak i mnie. PS 2 I dla wszystkich uber-prU-rox-kox addoniarzy mam ciekawostkę, że w sezonie 2 na Avalonie grałem areny bez żadnych addonów i ukończyłem sezon 2 z ratingiem 1830 w 2v2, więc pozdro dla "skillowców" z mod-WoWami. (Przepraszam, za to że połowa tego mojego posta to OFFTOP, ale mój sposób gry został wyśmiany, więc musiałem zareagować). |
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Zmieniałem serwy non stop, bo cały czas permy za to, że sobie strzelałem przez dziurę w płocie, za to że rzucałem granatem w ścianę pod której kątem granat leciał na pozycję wroga,
rofl w jakie ty gry grales? ze to bylo bugowanie? chyba w sapera.... pablus tylko pompa z Ciebie jest, ale placz dalej |
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Junior Member
Challenger
![]() |
Cytat:
zostalo rowniez postawione pytanie na ktore nie uzyskalismy odpowiedzi, dlaczego Przems nie jest juz reniferem ? |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Cytat:
(Przepraszam za ten totalny OFFTOP z mojej strony, ale Przems lubi zmieniać tematy, jak mu przeszkadza główny - o nim samym). I proszę Przems oraz resztę użytkowników forum, aby nie zmieniali tematu jeśli nic nie chcą wnieść do całej sprawy, a tylko rozpoczynać nowe bezsensowne dyskusje. Teraz poczekajmy na głos administracji w tej sprawie. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Game Master
Duelist
![]() |
Prosze panstwa.
Moim skromnym zdaniem to nie jest item do zmiany mounta w renifera, a zmienienie kogos w renifera. Komenda .morph Kolega sie bawil z GM a pozniej poszedl na arene ![]() Pablus w ramach tego, ze swieta tuz tuz, mysle, ze wybaczysz koledze ta 1 arene. Zamykam temat. Moderatora dzialu prosze o rozdanie warnow. |
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|