![]() |
| Strona Główna | Forum | IRC | Telefony | Dyskusje | Gry | Rejestracja | Avalon Store | Panel Gracza | Armory | Jak zacząć |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 21-04-09, 08:35 | ||
|
||
|
|
#1 (permalink) | |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Mam kilka pytań do osób które grają na globie najlepiej na Burning Legionie dosyć długo i mają mining oraz addona gathenera (czy jak się tam ten addon nazywał).
1: Czy kordy z wowheada są brane z globalowych lokalizacji (pobrałem bazę danych do gathenera z linku : ) ale gdy szukałem tych złóż minerałów okazywało się że większość z nich się nie zgadza (nie ma tam żadnej skałki) także nie wiem czy to ktoś tak szybko zbierał te skałki (w co wątpię) czy raczej kordy nie są aktualizowane na bieżąco. 2: Czy kordy skałek są zależne od serwera ? nie wiem dokładnie jak z tym jest. 3: Czy jest ktoś w stanie wysłać kordy skałek na serwerze Burning Legion (oczywiście gram w ally więc chyba musi wysyłać ktoś z ally , nie jestem co do tego 100% pewny) w razie czego proszę podać nick w temacie. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Z tego co mi wiadomo to skałki pojawiają się w losowych miejscach i dodatkowo tylko określona cześć skałek jest w danej chwili. Inaczej mówiąc gdy zbierasz jedną skałkę to następna skałka może się zrespić w innym miejscu. Taka strona wowhead pokazuje miejsca gdzie znaleziono daną skałkę, co nie znaczy że w danym momencie właśnie tam będzie.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Senior Member
Rival
![]() |
Jak powiedział kolega powyżej, spawnów na dany obszar może być przykładowo 1000, ale w jednej chwili skałek występuje 30-50. Po wykopaniu danej skałki, pojawia się kolejna w innym miejscu (po pewym czasie z obserwacji). Temu ściąganie db gatherera trochę mija się z celem. Kiedyś go też ściągnąłem i miałem zawalone barrens tak, że nie widziałem prawie napisów :/
Jeśli już gatherer, to samemu zbieraj coordy. Skałki zdaje się wykazują jakieś miejsca ulubionych lokalizacji, bądź przydaje się do zaznaczania nie tyle co samotnych skałek, co większych ich grup bądź kopalń. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Czyli importowanie listy z wowheada nie ma sensu.
Chciałbym powrócić do części tematu dotyczącej możliwości wysłania bazy danych (swojej a nie wowheadowej) mogę zapłacić trochę golda (ale mało bo dopiero zacząłem grać i nie mam dużo golda). Tak jak pisałem wyżej chodzi o serwer Burning Legion po stronie ally (kto ma dużo odkryte i może udostępnić proszę pisać nick w temacie). |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|