![]() |
| Strona Główna | Forum | IRC | Telefony | Dyskusje | Gry | Rejestracja | Avalon Store | Panel Gracza | Armory | Jak zacząć |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 21-04-09, 08:35 | ||
|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Witam !
Mam do was pytanie. Mam 70 priesta (shadow, holy) kupilem sobie duo to cos do zmieniania talentow zeby nie resetowac jak na heala ide no i wlasnie to kosztowalo mnie 1k golda... i zostalo mi ledwo 500 gold i nie wiem teraz czy znacie jakies fajne miejsce gdzie dropi jakies itemki np. zielone i jakies tam krysztalki co u npcta pojda po powiedzmy 40s za sztuke ? bo to jest dobry farm a ja potrzebuje kasy :P wiec jesli ktos moze mi jakas miejscowke podpowiedziec i ile mniej wiecej golda/h wyniose ? zadowolilo by mnie nawet 100 gold za 1h z gory BARDZO dziekuje i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Senior Member
Rival
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
momento... tak gram na globcu ale gdzie do north ? jakbys mogl mi podac mapke konkretna :P i mobka tez by sie przydalo
wlasnie co to jest ten TOC ? i co mam konkretnie zninjowac ? :PPPPPP bo 5k to nice kasa haha :P |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
Rival
|
http://bestgamewallpapers.com/files/...-northrend.jpg
tutaj na północy spójrz... Northrend? Jakie Northrend? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
@tival
Kłania się czytanie ze zrozumieniem. "Gdzie do North?" chodziło o kraine. Widać,że zdobywanie postów przysłoniło Ci cel tego wątku. "Gra w skojarzenia" i "X czy Y" się juz wyczerpało? Zastanów się zanim zaczniesz znowu z człowieka idiote robić. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
lol, myslalem ze podasz mi cos konkretnego w north xD bo gdzie jest north to ja wiem hehe :P chodzi mi mniej wiecej taka kraina gdzie jest jakis potworek ktory dropi jakas siersc typu wilk ale zeby ona dropila czesto i zeby w 1h ciaglego bicia zebrac tego z 100-200 i sprzedasz za okolo 40g u Npc. Nie koniecznie musi byc zbieranie czegos moze znacie jakies inne sposoby ? mam prawie 400 herb ale ceny ziol strasznie spadly... po 10-15 golda za stoka takich ziolek z OL ¬¬" to jest parodia.
A ten sposob na dropienie znalazlem na youtubie jak koles pokazywal jak szybko kase zarobic. Problem taki ze oni pokazuja jak zarabiac na 80 lvlach a ja bym chcial tak samo (wiem ze mniej kasy) ale na ~70lvl Edit: zapomnialem tez ze mam 300 alchemie ale z tego nie wiem co robic zeby zarobic =/ moze ktos podpowie ? Ostatnio edytowane przez Raveen ; 10-03-2009 o 19:07 |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Junior Member
![]() |
Herb jest słaby do farmienia, dużo lepszy jest mining jak już. A najlepsza kombinacja to skining i mining, kasa leci aż miło. Skoro na 70lvl miałeś 1500 golda to coś słabo grasz. Ja na 60lvl miałem coś koło 40000. Ale od początku miałem prosta zasadę, że wziąłem mining i skinning i tak do 60lvl postaci farmiłem na maxa. Jest z milion questów gdzie trzeba bić po 10 czy 20 mobów żeby coś tam zrobić, w każdej krainie, wszędzie to samo. Ilośc zebranych tym sposobem skórek i cloth do 60 levelu idzie w tysiące. Dopiero po 60lvl wywaliłem skinning i wziąłem Blacksmithing. W ciągu paru godzin wyexpiłem tego skilla do 350 bo miałem już wszystkie składniki dawno zebrane. W twoim przypadku robienie Alchemy było stratą czasu i pieniędzy. Ale to tak off topic.
W twoim przypadku poszedłbym gdzies gdzie jest dużo humanoidów i z nich zbierał Runecloth albo Netherweave Cloth. Stack 20 idzie na AH za 5-6g a zebranie zajmuje jakieś 5 minut. Najlepiej zarabia się na tym na co jest duże zapotrzebowanie a to znaczy: zioła, ruda i cloth. Itemy które wypadają z mobków to tylko przy okazji. Tak w ogóle to zamiast sprzedawać itemy do vendora za 20% ich ceny, sprzedawaj wszystko na AH. Do vendora tylko biały złom. Zainstaluj sobie Auctionera żeby wiedzieć co i za ile u vendora pójdzie, i bierz tylko rzeczy powyżej 1g. Poza tym będziesz tez wiedział po ile stoi dana rzecz na twoim AH. Nie wiem na jakim servie grasz ale jeśli zioła idą ci za 10g za stack to cos jest nie tak, musisz zbierać jakieś z niskiego poziomu. U mnie za tyle chodzą te z poziomu 150-200 herbalsm a przy 300 to minimum 25-30g i więcej. Dobrym sposobem na zarabianie są tez rzadkie receptury i plany, te które możesz kupic tylko 1 sztukę na raz od vendora i wystawiasz je w AH za minimum 200% ceny zakupu. Trzeba być ostrożnym i nie przesadzać, czasami ten myk nie przejdzie, ale zdwiłbyś się ilu ludzi nie wie, że może kupic od vendora daną recepturę. I na tych jeleniach zarabiasz. Tylko nie wystawiaj po 10 sztuk danej recepty bo ktoś kto to zobaczy się wysili i sprawdzi na wowwiki skąd to sie bierze i już masz konkurencję. Wystawiaj po jednym. Najlepiej działa to z receptami do cooking. Cooking i składniki do gotowania też są bardzo dobrym sposobem na zarabianie. Sprawdź w wowwiki gdzie są mob'y z których się zbiera składniki i je farm i potem na AH. To jest bardzo łatwa kaska, najprostsze składniki chodzą po minimum 3g za 20 sztuk (np. raptor meat) a te trochę lepsze po 7-8-10g (np. bear flank). Powodzenia |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Senior Member
Challenger
![]() |
Wow dzieki. Tylko jest jeden problem... ventor ? co to O_o (nie smiac sie)
A te herby za 10 g stok chodzilo mi o np. felweed po 10-13 gold za stoka... gram na burning legion Down@ Ok, tak myslalem :P Ostatnio edytowane przez Raveen ; 10-15-2009 o 23:18 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|